Засилен контрол и спецоперации на полицията за 8 декември

Общество

Комплекс от мерки за безопасност предприема ОДМВР-Кърджали във връзка с предстоящия студентски празник. Екипи на РДПБЗН-Кърджали вече извършиха тематични проверки в хотели, дискотеки, клубове за спазване на мерките за пожарна безопасност. 31 са проверените обекти, от които 16 места за настаняване и 15 заведения. Издадени са 2 пожарни разпореждания за отстраняване на неизправности, извършен е инструктаж на персонала за спазване на пожарните правила и норми., съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.
В дните преди и след 8 декември са планирани специализирани полицейски операции за осигуряване на добър обществен ред и безопасно движение по пътищата с оглед очаквания интензивен трафик., уточняват от Полицията.
Засилен ще е контролът по следните направления: управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.
В периода преди, по време и след празника ще бъде организирано специално полицейското присъствие в районите около обектите, където ще се провеждат събирания и тържества. При натоварен трафик полицейски служители ще регулират и подпомагат движението по пътищата.
От отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Кърджали призовават студентите за разумно и безопасно поведение. Гражданите, които забележат неправомерни прояви или станат свидетели на нарушения на обществения ред и правилата за безопасно движение, незабавно да сигнализират на тел.112 или в най-близкото полицейско управление.