Йотова: Неприемането на бюджет в момента е липса на политическа и човешка отговорност

Политическата обстановка в страната коментира пред журналисти при посещението си в Кърджали вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

„Продължавам да се надявам ,че ще има правителство още с първия мандат. След това нещата ще бъдат по-сложни.“, заяви Йотова. Според нея първите две политически партии ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ нямат съществени различия по отношение на основните приоритети като приемането на бюджета на държавата.

Йотова бе категорична, че трябва да има стабилно правителство с ясна визия за страната за 10-15 години напред. „Конституцията на България е категорично ясно – печелиш избори и предлагаш правителство за 4 години“, каза вицепрезидентът.

В същото време тя изрази мнение, основавайки се опита, който има в Европейския парламент, че е по-добре да има нови избори, отколкото да се правят безпринципни мнозинства, които да се ръководят от нечии интереси. „Смятам, че такова правителство е по-вредно, отколкото да няма правителство.“, заяви Йотова.

Неприемането на бюджет в момента е липса на каквато и да била политическа и човешка отговорност, категорична бе вицепрезидентът на България.

Тя подчерта още, че служебното правителство е оставило страната в много добра ситуация, визирайки състоянието на енергетиката. „България се превръща в енергиен център на Европа. Няма друга страна в Европа, която да има достъп до системата на газифициране на Турция. Освен това имаме общи проекти с Гърция и Азърбейджан за доставка на газ.“, посочи Илияна Йотова.

 

Галина Кючукова, Арда нюз