Спортът доминираше в пърия ден на празника на Джебел

Спортни емоции и забавления властват в първия ден от празника на Джебел. Началото на съботния ден беше поставено с три турнира и велосъстезание по маршрут Джебел – Тютюнче. Освен състезателите, на спортните терени бяха и много зрители.

По проект ,,Джебел на младите – активни и будни‘‘ бяха създадени три нови спортни клуба в общината, именно в тези дисциплини – тенис на корт, волейбол и шахмат, бяха организирани турнири. В тях се включиха както джебелчани, така и гости и други общини. Всички имаха възможност да показват уменията си в трите вида спорт в приятелска и забавна атмосфера. Турнирите се проведоха с участието на треньори и медицински екипи в три различни места в града.

В Народно читалище „Христо Смирненски“ са шахматните партии, а надпреварата по тенис е на новите кортове в градския стадион. Спортната зала на Средно училище „Христо Ботев“ прие волейболните тимове.

Заради големия интерес, за шахматния турнир бяха сформирани две групи – за възрастни и за деца. В групата за възрастни се включиха 24 лица, а деца – 12.

За тенис турнира желаещите участници се разделиха в две групи – за начинаещи и за напреднали.

4 ученически отбора от Кърджали и Джебел играят на наградите на волейболния турнир.

Фондът „Отличия“ е с купи, медали и грамоти.

В приключилото вече велосъстезание, организирано по случай 19-ти май „Ден на Джебел“, участие взеха 54 състезатели, разделени на 4 възрастови групи – от 8 до 15 години. Майсторско умение бе демонстрирано поп маршрута село Тютюнче – Джебел, по изцяло реновираният път, който бе открит преди два дни от кмета на общината Неджми Али.

По-малките се надпреварваха в 500-метрова отсечка, докато по-големите премериха сили и бързина на разстояние 1 500 метра. В надпреварата участваха и 4 момичета, на които бяха връчени медали за куража и смелостта да се състезават с момчетата.

Най-добрите велосипедисти получиха медали и купи.

Не само спорт има в първия празничен ден на Джебел. Центърът на града бе пременен с „Алея на ръчните занаяти“, където участниците представят своите умения и произведения. Сред тях е и карикатуристът Халит Айтослу, носител на наградата на Съюза на българските художници за карикатура преди две години.