Младежките структури на ДПС в Кърджали са готови за предстоящите избори на 9 юни


Първо разширено заседание на Областния съвет на Младежко ДПС-Кърджали за настоящия мандат се проведе в събота в залата на Бизнесинкубатора. Гости на събитието бяха съпредседателите на Младежко ДПС Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов, кметът на община Кърджали и член на ЦОБ на ДПС Ерол Мюмюн, областният председател на ДПС Ресми Мурад, народните представители в 49-ото Народно събрание Байрам Байрам, Елван Гюркаш, Адлен Шевкед и Павлин Кръстев, кметът на община Черноочене Айджан Ахмед. Тук бяха още зам.-председателят на Младежко ДПС Мастън Мастънов и членовете на ЦОС на Младежко ДПС Метин Качан и Окан Али.
Основна тема на заседанието бе предстоящия вот на 9 юни за Европейски парламент и предсрочните парламентарни избори.
Председателят на Областния съвет на Младежко ДПС в Кърджали Енгин Идриз заяви, че младежките структури на партията в областта са готови да работят за предстоящите избори на 9 юни. „Сега е времето да надградим върху надграденото до момента и да покажем силата на младежките структури на ДПС в област Кърджали“, заяви Енгин Идриз.
Съпредседателят на Младежко ДПС Ибраим Зайденов отбеляза, че ДПС е единствената партия, която работи реално за България и помага на младите хора.
Депутатът Байрам Байрам подчерта, че предстоящите избори са много важни. „Нямам съмнение, че резултатът на предстоящите избори ще бъде по-добър от предишните. Убеден съм в това“, заяви Байрам Байрам.
Народният представител в 49-ото Народно събрание Елван Гюркаш
изтъкна, че на предстоящия вот на 9 юни ДПС има огромния шанс да бъде втора политическа сила в страната. „Скъпи младежи, вие сте нашето бъдеще и нашата сила. Първо трябва да повярвате в себе си, да бъдете горди депесари. Вие сте депесари. Това не го забравяйте, защото това е най-важното, което трябва да знаете. Ние трябва вече да докажем, че в България ДПС трябва да заеме своето достойно място в управлението на страната“, заяви Елван Гюркаш.
Областният председател на ДПС Ресми Мурад подчерта, че Младежката организация на партията в Кърджали носи отговорността да бъде модел за работа. „И областната организация и младежката организация на ДПС наистина трябва да направим така, че тази отговорност да я оправдаем с доверие и подкрепа на предстоящия вот“, заяви Ресми Мурад. Той отбеляза, че в последните три години в страната са проведени общо седем избора. „На всички избори кърджалийската организация на ДПС се представи достойно. Искам да благодаря на всички председатели на Младежките структури в областта, с които имах привилегията да работя. На предстоящия вот всички трябва да положим максимални усилия за да направим ДПС втора политическа сила с над 40 народни представители в 50-ото Народно събрание. Ще го направим заедно“, заяви Ресми Мурад.
Кметът на община Кърджали и член на ЦОБ на ДПС Ерол Мюмюн заяви, че за него е изключителна чест да бъде сред младите хора на партията. „В сравнение с другите политически формации в страната ДПС е единствената партия, която дава най-голямата тежест, внимание и път в своята философия и програма на младежите. Именно затова искам специално да благодаря на почетния ни председател д-р Ахмед Доган.
Скъпи младежи, Вие сте двигателят, моторът и шампионите на ДПС. Мечтайте и дерзайте. Кметът на община Кърджали завинаги ще бъде с вас и един от вас“, заяви Ерол Мюмюн. Той подчерта, че ДПС има историческия шанс да се превърне в най-последователната и най-устойчива партия. В момента сме на такъв кръстопът, че ние имаме най-реалния шанс от десетилетия насам да бъдем втора политическа сила в страната.
Съпредседателят на Младежко ДПС Танзер Юсеинов в своето приветствие подчерта, че младите хора има какво да предложат за това как да протече предизборната кампания на партията на предстоящите избори. „Не щадете сили, не щадете време да бъдете в постоянна комуникация с вашите приятели и познати. Има смисъл в това, което правите, защото занимавайки се с политика имате възможността да дадете всичко от себе си за развитието на нашите населени места, на нашата родина България, Европа и света“, заяви Танзер Юсеинов.