Близо 16 хиляди кърджалийци са посетили офиса на НАП до края на март

Близо 16 хиляди граждани са посетили офиса на НАП в Кърджали от началото на 2024 година до края на месец март, сочат данни на приходната агенция тук.  Средно на ден служителите на офиса са обслужвали по 300 клиенти.

5 700 броя плащания на данъчни и осигурителни задължения през ПОС терминалите са регистрирани в автоматичната система за управление на опашките за първото тримесечие на годината. Над 5 милиона и половина е сумата за данъчни и осигурителни задължения внесена безкасово чрез ПОС устройства в офиса на администрацията.

Очаквано, предвид началото на данъчната кампания, значителен е и броя  на лицата ползвали услугата за подаване на данъчни и осигурителни декларации – 3 114, сочат данните от система за управление на опашките.

На второ място като най-търсена услуга е отчетено уточняването на здравен статус, за която са изтеглени  2 700 билета.

1 600 лица са поискали и са получили персонални идентификационни кодове, а 470 са заверените европейски документи на работещи лица от региона в страни от Европейския съюз.

Автоматичната система за управление на опашките е отчела 7,18 минути време за обслужване на един клиент от служителите в офиса, а времето за изчакване е в рамките на 4,32 минути.