От „Възраждане“ ще предложат Даниела Петрова за председател на Общинския съвет в Кърджали

Групата съветници на „Възраждане“ ще номинира адв. Даниела Петрова за председател на Общинския съвет в Кърджали.

Това оповестиха пред журналисти избраните трима съветници от партията Даниела Петрова, Анета Георгиева и Георги Дяков, ден преди тържествената първа сесия на новия разпоредителен орган, на която ще положат клетва новоизбрания кмет на Кърджали, кметове на кметства и новите общински съветници.

„Даниела Петрова има богат юридически опит. Смятаме, че председателят на ОбС трябва да е юрист, тъй като много от решенията са от сферата на юрисдикцията“, заяви Анета Георгиева, областен координатор на „Възраждане“ и общински съветник.

Подобряване на инфраструктурата, реновиране на тротоарите, облагородяване на зелените площи, са част от основните приоритети на съветниците от „Възраждане“, които те ще поставят на дневен ред пред новия ОбС.

Те са категорични, че трябва да се преразгледа новия Общ устройствен план на Кърджали, който предстои да се приеме. По думите им в града се строи хаотично, „на парче“.

Друг от приоритетите на съветниците от „Възраждане“ ще бъде преразглеждането на обхвата и функционирането на Синята зона в настоящия й вид. „До десетина дни ще стартираме подписка за преразглеждане на наредбата, регулираща действието на „Синята зона“ в града.“, обявиха от „Възраждане“.

Общинските съветници от партията на Костадинов ще настояват за прозрачност на заседанията на ОбС, като ще предложат сесиите да се излъчват на живо чрез стрийминг платформи.

Тримата съветници от „Възраждане“ заявиха още, че ще бъдат конструктивна опозиция, но не опозиция на всяка цена.

Даниела Петрова, Анета Георгиева и Георги Дяков благодариха за гласуваното им доверие от кърджалийци и изразиха надежда, че ще го оправдаят.  „Ще работим за всички хора в общината“, заяви Георги Дяков.

„Резултатът на ПП „Възраждане“ в специфичен регион като Кърджали е един от най-добрите в страната.“, посочиха тримата съветници.

 

Галина Кючукова, Арда нюз