Карадайъ в Крумовград: Трябва да бъдем част от мнозинството в НС, за да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците

Множество привърженици и симпатизанти на ДПС посрещнаха Централния предизборен лъч и лично председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в Кърджали.В следващите два дни Лъчът ще посети населени места от града и областта, за да се срещне с членове на местните структури, и избиратели.

На предизборна среща в Крумовград присъстваха всички кандидати за народни представители от листата на ДПС-Кърджали, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, водачът листата на ДПС в Хасково и социален експерт на партията д-р Хасан Адемов, председателят на областната структура на ДПС – Кърджали Ресми Мурад, множество кметове, кметски наместници, общински съветници, привърженици на ДПС.

В последния месец имахме възможност да видим силата на нашия „род ДПС“, когато нашата партия организира мащабна дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Дарители бяха всички български граждани, за което благодарим.Ако направим аналогия с политическия терен в България, ние сме в множество кризи – енергийна, икономическа, социална, и ред други кризи, но най-важната е политическата. Без да преодолеем нея, няма как да преодолеем останалите кризи.За съжаление, на терена има едни партии, които чертаят разделителни линии, противопоставят се едни на други, лепят си етикети, сеят омраза, а така няма как да бъдат преодолени останалите кризи, няма как да се преодолее и политическата криза. Затова за пореден път сме на избори – навсякъде хората казват: „В НС политиците си имат свой дневен ред, и той е различен от този, който е тук, по селата“, – инфлацията, работните места, ниските доходи – това трябва да са основни теми на политиците.Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред симпатизантите и членовете на ДПС. Трябва да бъдем част от мнозинството в Народното събрание, за да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците, само така ще излъчим и редовно правителство, чийто дневен ред ще бъде този на хората. Ние обедняхме, ама обедня и държавата! Днес дългът на страната е над 40 млрд.2001 г. и 2023 г. си приличат много – разбита икономика, висока инфлация, и никакви инвестиции. През 2001 г. дългът на държавата беше 17.5 млрд., ДПС бе във властта, през 2008 г., когато излязохме от управлението, дългът бе 1.5 млрд. По-късно дойде един, каза, че Тройната коалиция е лоша, хората му повярваха на лъжите, дойде за 13 години на власт, и резултатът е, че само от лукса на едноличното управление и раздаването от джипката в края на 2020 г. дългът на държавата е 20 млрд. И сега искат отново да трупат по два милиарда дълг отново.2021 г. дойдоха едни други, днес дългът на страната е 40 млрд. – параметрите, които са в икономиката днес, са така заложени, че по 15 млрд. нов дълг е заложен на година. Това ще се плаща от внуците на нашите внуци.Изходът е ДПС! Без популизъм, само с инвестиции и акъл, допълни председателят.

”Защо е нужна тази неотменна връзка между местната и централната власт? Защото две години чакаме съгласувателните процедури за ремонт на Музея в Крумовград; 9 месеца чакаме за разрешителни да водоснабдим селата Чал и Багрилци. Това показва, че нямаме ли силно присъствие в Парламента, няма как да решаваме проблемите на хората. Ежедневно сме между хората, но за да работим, ни трябва силна връзка „местна-централна“ власт, за да можем да работим спокойно“, каза кметът на Крумовград Себихан Мехмед.

”Минахме през цяла България – благодарение на вас, членовете и симпатизантите на ДПС, нашият род става все по-силен. И става такъв, защото всички сме с една кръвна група. Тя се казва ДПС! Нашият резус фактор е „разумно положителен“, каза Хасан Адемов. “75% от българските жители имат затруднения в покриването на ежедневните разходи – това са храна, вода, дърва, облекло, и др. Това значи, че има много проблеми, които да се решават в България. Нашата политика е друга – опонентите ни оплюват, но нашият почетен председател д-р Ахмед Доган ни е предал политиката на заедността, която се прави с любов към българския гражданин. Нашият дневен ред е страхът за работните места, за адекватното здравеопазване, а политиците се занимават с теми като преместването на паметника на Съветската армия в София, или преместване на паметника на Альоша в Пловдив. Покупателната способност на хората рязко намаля. Затова хората от нашата листа ще пренесат вашия дневен ред в Народното събрание“, допълни Адемов.

”Днес е първа Пролет. Като има силна подкрепа за ДПС, след изборите ще дойде пролет за държавата. Питат ме колегите евродепутати къде съм, отговарям – на пети поредни избори. И казват колегите – „Хайде ДПС да влезе във властта, за да може България да се оправи. И казват така, защото ДПС е разумна, отговорна, диалогична партия. Поне от 13 години ДПС призовава за диалог, за разум, съгласие около национални приоритети, и за носене на отговорност – това е европейският идеал. И диалогът стои в основата на това ЕС да върви напред. Този модел – благодарение на ДПС, ще дойде и в българския парламент, затова имаме силната подкрепа на Европа“, каза евродепутатът Атидже Вели. Гласувахме 150 млрд. за малките и средни предприятия в държавите след Ковид, Вие тук получихте ли нещо?, попита Вели. Не сте получили, защото тези пари са по ПВУ, а в последните две години почти нищо не се случва по него, допълни Вели.

Независимо, че сме пред парламентарни избори, нас все ни тегли да говорим за местните проблеми.

Защото политическите партии в парламента се занимават само и единствено със себе си, не с проблемите на държавата. В момента единствената структура в държавата, която работи, е местната власт, която е и най-близо до хората. То проблемите на хората не стигат до парламента, защото там няма никой. Там няма кой да носи отговорността, казах пред събралите се симпатизанти и членове на партията. Съединението прави силата – това е надписът на Народното събрание, който, обаче, е забравен от политиците. В последните години всяка една партия от имащите претенции да поемат отговорността за управлението в страната, се провали. Това ясно сочи, че е време ДПС да поеме отговорност и да бъде силна част от управлението на страната.

Разумно, отговорно и пълноценно управление в полза на гражданите! ДПС е с номер 13 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!