Международни наблюдатели ще следят изборния процес в Кърджалийско

Избори 2022

Две групи от международни наблюдатели ще следят изборите в област Кърджали в рамките на три дни – в деня преди вота, на 2 –ри и на 3-ти октомври.

Това стана ясно след посещение на международните наблюдатели Йохана Бергер и Марио Барфус в Районната избирателна комисия в петък.

Двамата са се интересували от броя на секциите, обученията на съставите на секционните избирателни комисии, начинът на разпределяне и раздаване на материалите за предстоящия вот и други въпроси, тясно свързани с подготовка, организация и действия за изборите, съобщи председателят на РИК Павел Гатев.

Гатев допълни, че международните наблюдатели също така са проявили интерес в колко секции на територията на областта ще се гласува с машини и в колко – само с хартиена бюлетина, колко часа продължава изборният ден и колко време отнема обработката на протоколите от секционните избирателни комисии.

Освен срещата в РИК – Кърджали, Йохана Бергер и Марио Барфус са имали подобни работни срещи с представители на районите избирателни комисии в Пловдив, Пазарджик, Смолян и Благоевград.

Вашият коментар