Централният лъч на ДПС се поклони пред паметта на Нури Адалъ

Избори 2022

Участниците в Централния лъч на ДПС, воден от председателя Мустафа Карадайъ, всички кандидати за народни представители от ДПС-Кърджали, както и представители на Районното мюфтийство – Кърджали: Ахмед Хасанов – заместник Главен Мюфтия на Р. България, Басри Еминефенди – Районен Мюфтия на Кърджали, и наместник мюфтията на Кърджали Сурай Мустафа, поднесоха венци и цветя в знак на почит пред паметника на Нури Адалъ.

Нури Адалъ прекарва общо 23 години по затворите по време на комунистическия режим в България. През 1989 година е екстрадиран в Турция, където дълги години е секретар на изселническата организация „Балгьоч“. През 2000 година Нури Адалъ е удостоен със званието почетен гражданин на община Момчилград. Напуска този свят през 2004 година.

Венци бяха поднесени и пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в Момчилград.

С послание за мир, разбирателство и демокрация, в  небето над Момчилград полетяха бели гълъби. Те бяха пуснати от председателя на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ, кандидатите за народни представители на Движението в 9-и МИР Кърджали, както и кметове от региона.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар