Проф.д-р  Георги Михайлов: Културата в Кърджалийска област трябва да бъде издигната на пиедестал

Водещи, Политика

„Културата в  Кърджалийска област трябва да бъде издигната на пиедестал.Този регион като сърце на Тракия и като земя, която крие в себе си тайните на една история, е изключително богат на исторически и културни паметници.Те са част от историята на България, която  заслужава да бъде въздигната, съхранявайки своя облик.

Това заяви проф.д-р  Георги Михайлов, водач на листата на БСП в 9МИР Кърджали, при посещението си в Регионалния исторически музей. Проф. Михайлов и кандидатите за народни представители инж.Марияна Ликова и инж.Теодора Каракостова се срещнаха с колектива и директора на музея Даниела Коджаманова, известен историк и арехеолог.

За да се развива археологията като наука, са необходими много средства, посочи водачът на листата на БСП в Кърджали. Той беше впечатлен от факта, че в Регионалния исторически музей се съхраняват над  70 000 експоната.

По думите му Историческият музей в Кърджали заедно с Художествената галерия „Станка Димитрова“, чиято колекция е изключително богата и включва над 5 000 произведения на изобразителното изкуство, могат и трябва да се превърнат в притегателен център за българските и чуждестранните туристи.

Тук работят опитни специалисти, които могат да разработят, да дадат програми за развитието на това културно- историческо наследство. Културните и музейните средища трябва да застанат на нивото на което заслужават. БСП винаги е акцентирала върху културата като място, където се съхранява националната идентичност., заяви проф. д-р Георги Михайлов.

Проф. Михайлов се ангажира от името на БСП да постави въпроса за увеличаване на финансовите средства за музея.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!