Първият учебен ден в СУ „Васил Левски“, гр. Крумовград – ден на знанието, вярата и надеждата

Общество

Отново 15 септември е изпълнен със светлината на пътя към знанието, с вяра, надежда, любов. Ученици, учители и родители бяха отново заедно в двора на любимото Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград, потопени в празничната атмосфера, по случай откриването на новата учебна година.
Денят премина под знака на много усмивки, изпълнен с радостта на учениците и вълнението на техните родители и учители. Най-приповдигнато бе настроението на първокласниците, които очакваха да прекрачат училищния праг за първи път.
След официалното посрещане на знамето на училището, издигане на националния флаг и изслушване на химна на Република България и Европейския съюз, ученици и гости поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски.
Официални гости на тържеството бяха: Демитра Мирянова – началник на РУО – Кърджали, Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград, Лейля Исмаил – директор ЦПЛР-ОДК – гр. Крумовград, Радостина Пашова – председател на Обществения съвет при СУ „Васил Левски“ – Крумовград и Анна Иванова – родител на първокласник.

Приветствено слово към всички присъстващи отправи господин Цветан Терзиев – директор на СУ „Васил Левски“. Той сподели своите вълнения в този празничен ден и отбеляза: „Началото на новата учебна година винаги е съпътствано с вълнение и надежда за напредък. През изминалите три години училището се справи с предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията, и доказа, че обучението в електронна среда не може да замени живото общуване с учителите в класните стаи, но въпреки това ние постигнахме големи успехи както в учебния процес, така и в състезания и олимпиади, в изготвянето и одобряването на нов иновативен проект. Тази учебна година също ни изправя пред предизвикателството да се справим с последствията от продължаващата пандемия, за да опазим не само собственото си здраве, но и здравето на околните. Това изисква от нас да удвоим усилията си, за да се справим с изискванията на новото време и да продължим уверено напред, надграждайки знания, развивайки ключови компетенции, гарантиращи както нашето настояще, така и нашето бъдеще“. Обръщайки се към ученици, учители и родителите, той им пожела всички заедно да извървят пътя на знанието и мъдростта и достойно и отговорно да приемат предизвикателствата на времето. Увери първокласниците, че за тях този ден е началото на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще бъде лесно, но без съмнение ще бъде интересно и много полезно.
С топли думи към всички се обърна и госпожа Демитра Спасова – началник на РУО –гр.Кърджали. Здраве, нови успехи, вдъхновение и съзидателност пожела на ученици и учители, а на първокласниците – дръзновение, упоритост и всеодайност по пътя на знанието.
Своя емоционален поздрав към всички отправи госпожа Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград. Тя сподели своите вълнения и своето задоволство, че в този слънчев и празничен ден е сред колектива на СУ „Васил Левски” и поднесе своите пожелания към всички ученици и учители за здраве и успех, пожела им да надграждат постигнатото и да умножават успехите на своето училище, да го прославят и никога да не забравят, че са потомци на училище с традиции и големи успехи. А на най-малките -първокласниците, които днес прекрачват за първи път прага на родното училище, вдъхна вяра и кураж, за да вървят смело по пътя на образованието, да дерзаят и да покоряват с лекота високите върхове на знанието. Всички първокласници получиха подаръци от госпожа Себихан Мехмед.
Г-жа Анна Иванова, родител на първокласник, отправи своите послания както към най-малките, така и към всички останали ученици и към учителите за здрава, спорна и успешна година.
Дванадесетокласниците връчиха символично „Ключа на знанието“ на първокласниците, а малчуганите отговориха със стихчета за първия учебен ден.
Танцов състав „Силивряче“ и вокална група „Слънца“ поднесоха своя музикален поздрав. Те отправиха прекрасното си изпълнение към всички присъстващи и изпълниха сърцата им с радост и добро настроение.
Пред първокласниците директорът плисна менче вода и им пожела да им върви като по вода по пътя към знанието. Водени от своите учители, те се отправиха към класните стаи с грейнали лица и щастливи усмивки.

На добър час!