Кметът на Кърджали откри новата учебна година в СУ „Йордан Йовков“

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри новата 20200/2023 учебна година в СУ „Йордан Йовков“.

„Този ден е празник в истинския смисъл на думата, защото – независимо дали си все още ученик, или отдавна си напуснал родното училище, – трепетът, смисълът, посланието и важността му остават завинаги в сърцето.

На днешния ден винаги си спомняме с топлота радостите, тревогите, веселите истории и амбициите, мечтите, притеснението, прегръдките на съучениците, но и щастливите, изпълнени с очаквания, очи на родителите ни.“, каза в приветственото си слово д-р инж. Хасан Азис.

Градоначалникът се обърна и към първокласниците.

„Вие сте символът на 15-ти септември. Пожелавам от сърце да намерите първо много нови приятели, после много нови знания, и накрая: да разберете колко много сте пораснали в края на годината! Бъдете здрави, все така щастливи и все така повод за гордост за вашите родители.

И към абитуриентите:

 

„Тази година е много важна за вас! Пожелавам Ви да сте успешни, да учите усилено, да вървите по пътя напред! Бъдете спокойни за предстоящите матури и изпити, но не забравяйте, че от тях зависи сбъдването на мечтите ви. Не забравяйте и извънкласното време: приятелите и дейностите ви ще ви определят като човек в годините напред.

Независимо накъде ще тръгнете, Кърджали винаги ще има специално място в сърцето ви.“, заяви градоначалникът.

„Скъпи учители! Дълбок поклон пред Вас за днешния Ви празник. Бъдете все така всеотдайни, бъдете будители, вдъхновявайте децата, гордейте се с професията си! Да си учител изисква да имаш повече от другите хора, – да си посветен, да си пример, да си учител не само на дъската, но и в живота!“, подчерта инж. Азис.

На родителите на ученици той пожела да имат здрави нерви.

„ Подкрепяйте и обичайте своите деца, учете ги на стойностните неща в живота, бъдете пример за тях!“, каза кметът на Кърджали и на всички пожела  – На добър час!