СУ „В. Левски“ в Крумовград пожела на добър час на своите 87 зрелостници от випуск 2022година

Общество

И тази година СУ „Васил Левски“ – Крумовград  изпрати поредния випуск дванадесетокласници. 13-ти май 2022 година се превърна в един прекрасен майски празник – празник на младостта, празник на зрелостта и  край на предизвикателството, наречено Училище.

В 18:00 часа за учениците от XII клас  удари последният училищен звънец. Учители, ученици и родители се събраха в празнично украсения двор на училището за тържественото изпращане на Випуск  2022 година. Чувствата бяха смесени – сълзи в очите, усмивки по лицата… Последният училищен звънец беляза края на ученическите години и началото на едно ново пътешествие – живота.

С аплодисменти всички посрещнаха 87 зрелостници заедно с техните класни ръководители:

– XII „а” клас – профил „Природни науки”, с класен ръководител Илиян Тосков;

– XII ”б” клас – профил „Предприемачески”, с класен ръководител Даниела Гунчева;

– XII ”в” клас – профил „Хуманитарни науки”, с класен ръководител Биляна Ташева;

– XII „е” клас – профил „Чужди езици”, с класен ръководител Милен Манолов

С топли и сърдечни думи водещият на церемонията г-жа Станка Михайлова поздрави  зрелостниците, израснали момичета и момчета, завършили  XII клас и „открили ключ за този чуден свят” в своето училище.

Тържествената церемония започна с посрещане на училищното знаме, изслушване на химните  на Република България и на Европейския съюз, след което директорът на училището г-н Цветан Терзиев поздрави присъстващите и се обърна към зрелостниците  с думите: „Казват, че мъдростта на живота не е в това да знаеш всичко, а да знаеш достатъчно, за да прецениш правилно всяка ситуация, да вземаш най-подходящите решения, да различаваш доброто от злото. Сигурен съм, че родното училище е направило много за да се случи това. От името на педагогическия колектив Ви уверявам, че за нас бе удоволствие  и предизвикателство да изминем заедно пътя на Вашето израстване. Горди сме, че бяхте част от 108-годишната история на   СУ „Васил Левски” – Крумовград“. Той изрази своята убеденост, че ще бъдат отговорни и достойни хора, толерантни и трудолюбиви!  Пожела им да посрещат трудностите смело, да  бъдат  здрави  и  креативни, да  помнят, че младостта  е най-могъщото  предимство!

Сърдечен поздрав, изпълнен с много благодарности към учителите и най-добри пожелания към зрелостниците, поднесе Десислава Семова – родител на дванадесетокласник.

Поздравителен адрес от името на Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград прочете г-жа Неждие Акиф – заместник-кмет на община Крумовград.

Тържественото изпращане продължи с ритуал по предаване на знамето на училището – символ на духа. От името на ръководството на СУ „Васил Левски” беше изказана благодарност на знаменната група за достойното изпълнение на почетното задължение и защитаване името и престижа на училището и пожелаха на новата група да носи гордо знамето и да пази светостта му.

Изявилите се дванадесетокласници получиха грамоти и предметни награди за отличен успех, активна извънкласна  и спортна дейност.

Трогателен поздрав към всички учители и признателност за тяхната всеотдайност изказаха учениците от  XII клас чрез словото на Теодора Димитрова.

Сълзи напираха в очите на всеки зрелостник  в знак на благодарност към своите учители и класни ръководители, а в небето полетяха десетки разноцветни балони.

Последва прочувствено прощаване с училищното знаме.

На добър час, скъпи зрелостници!

Преследвайте мечтите си и ги превръщайте в реалност, но не забравяйте училището си, от където сте започнали своето житейско приключение!

Вашият коментар