Мустафа Карадайъ, двама посланици и елитът на ДПС на ифтар в Кърджали

Водещи, Политика

Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет на ДПС-Кърджали. На нея присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Посланикът на Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, Посланикът на Азербайджан в България Н. Пр. Хюсеин Хюсеинов, Генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, народните представители от ДПС- Кърджали, Ресми Мурад – областен председател на ДПС- Кърджали, общински кметове от 7-те кърджалийски общини, общински председатели на ДПС в 7 общини.

„ С дадената вечеря днес си припомняме колко е важно да бъдем по-добри, да помагаме на ближния, да се обичаме, да живеем в мир и хармония! За мен е голяма чест и удоволствие тази вечер да се съберем от седемте общини и да направим заедно тази вечеря – Ифтар. Като домакин, за мен е огромно удоволствие да посрещна нашите гости. Щастлив съм, че днес демонстрираме единството и толерантността на нашия град. Пожелавам на всички здраве и благоденствие, в единство да посрещнем празника,“ каза в приветствието си към гостите кметът на Кърджали Хасан Азис.

В словото си посланикът на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок подчерта, че за втора поредна година е гост на вечерята-ифтар в Кърджали. „За втора година представителите на двете държави – Република Турция, и Азербайджан, сме в Кърджали. Това да седнем всички на ифтар в Кърджали е много голям знак. Надявам се тази традиция да продължи, и единството, приятелството и толерантността да са най-големият пример за всички живеещи в България“.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че тази година турският театър празнува 70-ата си годишнина от създаването си в територията на Република България. „Това е огромен пример за приятелство и единство, и се надявам да продължи и занапред“, допълни Председателят.

Арда нюз