Призово място за алековци на Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми  

Общество

Възпитаниците на ПГ по икономика Александра Иванова, Емилия Бурдева, Ениз Махмуд и Вахдет Юсеин от учебно-тренировъчна фирма „Адвенчър Тайм“ с ръководител Цветанка Крачунова спечелиха ВТОРО място в конкурса за Най-добър каталог на Онлайн Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2021.

XXIV панаир на учебните предприятия “Млад предприемач” по традиция трябваше да се проведе в Международен Пловдивски панаир, но извънредната ситуация наложи за втора поредна година да се осъществи изцяло във виртуалното пространство.

В продължение на три работни дни – от 21 до 23 април, служителите на учебните фирми се договаряха и сключваха сделки по между си на специално разработена онлайн платформа за пазаруване и индивидуални онлайн стаи за преговори и търговия.  Младите предприемачи осъществяваха сделки и с физически лица в създадени от тях онлайн магазини.

Вече над 10 години Професионална гимназия по икономика участва на това уникално международно събитие и може да се похвали с ежегодно завоюване на призови места. Освен спечелената награда, повод за гордост в тазгодишното издание е участието на Мистър ТФ ФЕСТ 2014 Окан Моллов – бивш възпитаник на гимназията. Той бе част от организационния комитет и водещ на събитието.

Дария Маврудиева – директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми в България сподели, че след първия в света онлайн панаир ТФ ФЕСТ 2020, на тазгодишния ТФ ФЕСТ 2021 са отбелязани нови върхове. Той е привлякъл посетители от Европа и Америка, като официално регистрирани за участие са били над 1600 ученици от 166 тренировъчни фирми, от 44 училища и 3 университета, от 37 града и 8 държави: България, Румъния, Белгия, Черна гора, Испания, Люксембург, Словения и Литва.

Арда нюз