ДПС към Караянчева: Аман от Вашата некомпетентност и бездарни манипулации!

Политика

Общински съвет на ДПС – Кърджали заявява, че Председателят на Областния предизборен щаб на ГЕРБ – г-жа Цвета Караянчева, огласи невярна и набеждаваща информация за кмета на с. Чифлик, г-жа Нефиде Али. Според Караянчева „в секция № 105 в с. Чифлик, община Кърджали, кметицата Нефиде Али е заявила готовност да предостави лични данни от картотеката на селото за 106 гласоподаватели, за да бъдат дописани в избирателните списъци, което е в нарушение на изборния кодекс“.

Каква е истината?

В процеса на гласуване в секция № 105 се установява, че СИК /в която членовете преимуществено са от ГЕРБ/ не е свършила съвестно работата си и са записали само ЕГН на избирателите, но са пропуснали да запишат номерата на техните лични карти. След консултация с РИК /в която членовете също са преимуществено от ГЕРБ/, СИК получава устно разпореждане от РИК за дописване на пропуснатите данни, като се препоръчва липсващата информация да се поиска от кмета на с. Чифлик. Тя като кмет на кметство е администратор на лични данни и има достъп до Национална база данни. След отправено запитване от СИК към г-жа Али, тя е изразил готовност да съдейства на СИК № 105 да си отстранят пропуска. Важно е да отбележим, че кметът на с. Чифлик не е предлагал данни за дописване в избирателния списък на секцията, а само е заявила готовност да съдейства по въпроси от нейната компетентност.

Общински съвет на ДПС-Кърджали изразява своето възмущение от манипулативното представяне на цялата информация и обидни квалификации, звучащи като прокурорско разпореждане, които уронват достойнството и авторитета на длъжностни лица, ангажирани в изборния процес.

Г-жо Караянчева, ни Ви прави чест като бивш председател на 44-то Народно събрание да говорите половинчати неща, които заблуждават обществеността! Общински съвет на ДПС – Кърджали

Аман от Вашата некомпетентност и бездарни манипулации!

Общински съвет на ДПС – Кърджали