Условна присъда за дрогиран водач, причинил телесна повреда на полицай

Водещи, Криминале

Окръжен съд – Кърджали одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Кърджали и защитника на обвиняем за решаване на делото в досъдебното производство, по силата на което призна М.М., на 35 г., за виновен в това, че на 22 юни 2020 г., в гр. Кърджали, е причинил средна телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му и че противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски орган, да изпълни задълженията си, както и че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – кокаин.

За описаните деяния, които представляват престъпления по чл.131, ал.2, т.2 във вр. с ал.1,т.1 от НК, чл.270, ал.1 от НК и чл.343б, ал.3 от НК, съдът след като е наложил наказания за всяко по отделно, е определил едно общо наказание – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от три години.

Към това наказание са присъединени и наложените по-леки наказания – глоба в размер на 2000 лева, както и „лишаване от право“ да управлява моторно превозно средство за срок от 1г. и 3 месеца.

Определението на съда е окончателно.