7 500 кърджалийци се подписаха срещу произвола на монополите

„7 500 подписа са събрани до момента в Кърджали от Националната гражданска инициатива срещу произвола на монополите”, съобщи за „Арда нюз” областният координатор на движение ДНЕС Димитър Илчев. „Подписката стартира от 1 октомври, до момента събраните подписи от гражданите на кърджалийска област са 7 500. Имаме един стационарен и един мобилен пункт. Освен пред Пощата, събираме подписи и на други места в града. През почивните дни сме в общините Момчилград и Джебел. На 30 ноември от 12:00 часа ще организираме мирен граждански протест пред сградата на ЕВН в Кърджали”, добави той.

Подписи в Кърджали ще се събират до 20 декември, които поетапно ще се пращат в София. 3 дни по-късно събраните подписи от цялата страна ще бъдат внесени в Народното събрание.

„Очакваме положителни промени от тази подписка. Искаме Законът да бъде променен не само с политическа власт, но и с гласа на гражданското общество”, каза още Илчев. Идеята на организаторите е смъкване на цените на парно, ток и вода, като по този начин те да бъдат съобразени с доходите на българите.

Мехмед МЕХМЕД