Скаути на Славия следят стража на „ Арда”

Стражът на Арда записа силни мачове през есенния полусезон в Югоизточната „В” група и привлече вниманието на елитните Славия и Миньор

Вратарят на „Арда” Шабан Исмаил се следи под лупа от скаути на най-стария столичен клуб „Славия”. Интерес към него проявява и друг елитен тим, този на Миньор(Перник). Toва заяви специално пред „Арда нюз” президентът на кърджалийския клуб Рамадан Яшаров. Достоверен източник съобщи и за интерес към 22-годишния страж от страна на пловдивски тим, но не пожела да спомене името на клуба. Рамадан Яшаров е забранил на въпросните клубове среща с талантливия вратар, с мотива , че това може да му повлияе негативно върху играта му в „Арда”.

Интересът на столичния „Славия” към Исмаил звучи логично, понеже клубът е известен с откриване и налагане на млади таланти. Треньорът Емил Велев-Кокала още в началото на сезона обяви, че ще разчита предимно на млади състезатели. В момента титулярен вратар в състава на „Славия” е 19-годишният Стефано Кунчев с подгласници Людмил Зарев на 20 години и Емил Петров на 27. През последните години през Славия преминаха младежкият национал и вратар на италианския Ювентус Марио Кирев и стражът на Криля Советов – Райс М’Боли.

Мехмед МЕХМЕД