Златаровци отбелязоха Международния ден на земята

По повод 22 април – Международния ден на земята, учениците от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” проведоха различни мероприятия.

На 20 април в мултимедийния кабинет на гимназията Дона Славова от ХІа клас представи на всички присъстващи чрез презентация един поглед от бъдещето – как ще изглежда нашата планета, ако не спрем да я замърсяваме. Съученичката й Вилияна Калитвенцова пък разясни какво представлява изкуството икебана, след което ученици от ІХ-те класове аранжираха градински цветя.

В ОДК златаровци се включиха в регионалната среща за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците „Земята – наш дом”, инициирана от ПГЕЕ „Капитан  Петко войвода”. Осмокласниците Теодора Чилингирова и Янислав Васев представиха презентация на тема „Глобалните екологични проблеми”, а Антоанета Димитрова, Християна Атанасова от ІХа клас и Ажда  Изет от ХІв клас изработиха макети на торти, свещници, вази с цветя от отпадъчни материали.

На 21 април осмокласниците засадиха в двора на гимназията атласки кедър, аризонски кипариси и липи. Така училището се включи в инициативата „Подари дръвче, засади гора”, която е в духа на кампанията „Участвам и променям”, провеждана под патронажа на Сергей Игнатов – министър на МОМН.

Арда нюз