Ресми Мурад поиска повече инвестиции в електропреносната система

и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на EVN България“/ и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета на директорите на„Електроразпределение Юг“/. Мурад обърна внимание върху географските особености на региона и големия брой населени места, където мрежата е с ниско напрежение и често аварира особено през натоварения летен сезон. В разговора се включи и заместник областният управител Никола Чанев.

През 2025 г EVN ще отбележи 20 г от встъпването си на българския пазар. До момента вложенията на компаниятанадхвърлят 2 млрда лева, изтъкна Калина Трифонова. В област Кърджали инвестициите са в размер на 106,2 млнлева, като само за 2024 г ще бъдат усвоени 8,5 млн лева за изграждане на нови електропроводи /1113 км/, реновиране и поддръжка на мрежата, трайно намаляване на загубите и повишаване на сигурността.  

Амбицията на дружеството е да предложи по-добър продукт на крайните клиенти си клиенти, ефективен онлайн-портал и бърза реакция при кризисни ситуации. На срещата бяха засегнати теми като отложената либерализация на енергийния пазар за битови абонати, комуникацията на клиентските центрове с местната и регионалната власт, инвестициите в електромобилност, дигиталното обслужване, социалната политика па фирмата.