Неджми Али откри нов паркинг на входа на Джебел

„Много работа, много нерви, изпипване на всеки един детайл“. Това е формулата за успеха на Джебел. Която извади общината от графата „Със затихващи функции“ по рейтинговата система на Агенцията за чуждестранни инвестиции, защото към региона вече има сериозен инвеститорски интерес.

Кметът Неджми Али откри поредната нова придобивка за Джебел – паркинг на входа на града, който ще се ползва от жители и гости. Точно година време отне от проектирането до откриването. Поредната изпълнена точка от програмата на кмета „Развитие на Джебел“, влязла в изпълнение от 2019 година.

Паркингът е предвиден за почти 100 паркоместа, като 4 от тях са за хора с увреждания и 4 места за зареждане на електромобили, за което предстои да бъде монтирана зарядна станция. Също така беше изградена нова улица, която ще бъде продължена до местността ,,Пирамидата“. Положената асфалтова настилка за паркинга и пътя е с 10 см дебелина. За отводняването са изградени 3 дъждоприемни решетки.

„Работим изключително професионално, за да може всеки изпълнен обект да има дълъг живот и да се ползва години наред. Не само променяме облика на града и селата, но и така даваме тласък за развитие на местната икономика. От 2019-та година до този момент сме разкрили над 420 работни места. Енергията, която получаваме от хората, ни дава сили да работим и продължаваме напред“, посочи по време на откриването Неджми Али.

Кметът на Джебел влезе в маратон по рязане на ленти. Ден преди това, той откри новия път от общинския център до село Тютюнче, превръщайки буквално населеното място в квартал на града.

Предстои откриване и на обновения централен площад. Други десетки обекти на територията на общината вече се ползват.