Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС. Партията се събра днес на XI Национална конференция, на която трябва да избере ново ръководство на партията. На събитието в София се събраха над 1000 делегати от цялата страна, депутати от Азербайджан и Турция, представители на международните организации, в които ДПС членува, евродепутатите на партията, посланикът на Турция в София Айлин Секизкьок, Главният мюфтия, както и Даниел Митов и Теменужка Петкова от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от БСП, които поздравиха движението от името на лидерите си. Поздрав изпрати и царя Симеон Сакскобургготски, а президентът на Турция се включи с видеообръщение.
Формулата беше предложена от почетния председател на партията Ахмед Доган в началото на тази година. ДПС е без председател от 7 ноември 2023 г., когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ. Тогава Ахмед Доган пое временно оперативното ръководство на партията.
Делегатите на конференцията избраха и нов Централен съвет на ДПС, в който влизат 280 души. На първото му заседание ще бъде избрано Централно оперативно бюро.