Преизбраха Сейфи Мехмедали за общински председател на ДПС в Джебел

Политика

Единадесетата редовна общинска отчетно – изборната конференция на ДПС се проведе в Джебел. Сейфи Мехмедали бе преизбран за председател на Общинския съвет на ДПС в Джебел. 170 делегати на 11-ата отчетно-изборна конференция приеха неговия отчет за времето от 18.10.2020 г. до 20.01.2024 година и му гласуваха доверие за нов мандат.

На конференцията присъстваха председателят на Областния съвет – Кърджали – г-н Ресми Мурад, народните представители от кърджалийски многомандатен избирателен район, Елван Гюркаш, Байрам Байрам и Адлен Шевкет. В своето приветствие, областният председател  изрази задоволството си от стройната партийна организация и обяви Община Джебел за отличник на региона с най-високия ръст на гласовете през отчетния период.

Народният представител г-жа Елван Гюркаш поздрави конференцията, като заяви, че трябва да се положи новото начало, като се възстанови връзката с хората, това което е направено в Джебел, каквото е и  посланието на председателя на ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски. Също така сподели, че е променена философията на бюджета на страната благодарение на председателя на ПГ на ДПС.

В частта по разискванията по отчетния доклад на председателя на ОбС на ДПС, в  своето изказване г-н Неджми Али сподели, че е бил един тежък, но успешен отчетен период за Община Джебел, както в административен, така и в партиен аспект, като заяви, че Община Джебел е претърпяла сериозно развитие. Той благодари на почетния председател д-р Ахмед Доган затова, че му е гласувал кредит на доверие през годините и му е дал възможност да се развива. Също така, благодари от името на всички присъстващи в залата, че е създал тази партия, благодарение на която днес имаме своето достойно представителство в управлението на страната на различни нива.

Неджми Али отбеляза, че и г-н Делян Пеевски, като негов възпитаник, е успял да промени дневния ред на парламента, променил е фокуса на политиката върху обикновения човек и се е ангажирал да възстанови връзката на партията с избирателите. В тази връзка по негово предложение за първи път от 30 години е създаден отделен списък Приложение за капиталови средства към държавния бюджет, като допълни, че от тази възможност ще могат да се възползват само тези общини, които имат проектна готовност, каквато има община Джебел.

Неджми Али благодари на председателя на ПГ на ДПС – г-н Делян Пеевски за добрата комуникация и подкрепата, която дава на общините.

В своя отчетен доклад председателят на ОбС на ДПС – Джебел разкри тайната на успехите на Община Джебел, като заяви:

„Между двете конференции, Общинската организация на ДПС е участвала в организирането и провеждането на 7 избори в страната, посочи председателят и представи данни за всеки един от вотовете.

На местните избори на 29 октомври 2023 година са постигнати следните резултати: 4 788 гласа за кмет на община, 4 200 – за общински съветници,  от 38 кметства – 37 са на ДПС, от 29 съветници – 27 са на ДПС.

„Отличен резултат, който показа нагледно как се гради сплотено общество. С доверие и изпълнени обещания в името на хората. Джебел може и трябва да бъде анализиран. Защото показва пътя на правилното развитие. Това са най-добрите резултати от 1991-та година насам в Община Джебел.

Начело с кмета на общината г-н Неджми Али продължаваме с реализацията на амбициозната му програма. По време на предизборната кампания бяха открити различни видове обекти свързани с облагородяването на населените места“, анализира председателят на общинската структура на ДПС.

И още: „Постигнатите резултати за ДПС по време на всички избори проведени през отчетния период и на територията на община Джебел са много добри, даже перфектни и те се дължат основно на новия модел на управление на общинската администрация под ръководството на Кмета на община Джебел – г-н Неджми Али, а именно установената изключителна добра комуникация с избирателите, базирана на поети и изпълнени ангажименти. Всичко това доведе до реализирането на редица проекти и разрешаване на не малко – проблеми, което неминуемо промени облика на общината ни“.

Общинската отчетно – изборна конференция на ДПС-Джебел предлага Председателя на ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров за съпредседатели на ЦС на ДПС на предстоящата XI-та Национална отчетно – изборна конференция на ДПС, която ще се проведе на 24.02.2024 година.