Участничката в „Гласът на България“ Мария Колева получи подкрепата на ботевци

Общество

Дни преди концертите на живо в телевизионното състезание „Гласът на България“ в ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали се състоя уникална среща с Мария Колева един талант, който имаме пълното основание да наречем ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ.
Участничката в „Гласът на България“ Мария Колева е възпитаник на Езиковата гимназия. Завършва през учебната 2004-2005 година, а след това продължава музикалното си образование в САЩ. Тя е от онези стотици момичета и момчета-успешни ботевци, които пазят топлината на спомените и не забравят училището и учителите, защото са й любими. Доказателствата за това са много.
Тя участва с учителя по музика Димитър Савов на среща с ученици и учители по покана на директора на ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Даниела Павлова и ръководителя на клуб „Публична реч“ госпожа Надежда Карагьозова.
Публиката имаше шанса да задава въпросите си към Мария. С много уважение и умиление тя се върна във времето, когато е била в Езиковата гимназия. Мария с вълнение разказа за това какъв е бил животът в училище преди повече от петнадесет години. С умиление сподели вълнуващи случки от сцената на Театъра, участвайки в незабравимите училищни благотворителни концерти и в Дома на културата, където свири в детския струнен оркестър. Нейни любими учители по цигулка са Мария Петковска и Ангел Чавдаров, които й помагат да се изгради като музикант.
Спомни си радостта от поканата да пее на юбилейния концерт на Гимназията със други именити бивши възпитаници на школото. С учениците разговаря и учителят й по музика от гимназията г-н Димитър Савов, който преди години я мотивира да участва в друго музикално предаване и да спечели първо място.
Най-силно впечатление на присъстващите направи нейното отношение към учителите, за които говори с много любов и признателност.
На въпроса какви емоции изпитва, участвайки в „Гласът на България“, Мария сподели, че вълнението е неописуемо. Сцената е мястото, където се чувства щастлива и окрилена. Екипът на предаването е изграден от изключителни професионалисти, а конкуренцията между участниците е сериозна.