Тържествено запалиха коледните светлини в „Йовков“

Общество

На 5 декември коледният дух завладя СУ „Йордан Йовков“ с тържественото запалване на празничните светлини. Най-малките възпитаници на училището – малчуганите от подготвителната група и първокласниците, представиха празнична програма, изпълнена с много забава. „Коледа е християнски празник, празник на надеждата, на любовта между хората, символ на добротата. Това е времето на добрите пожелания, на веселия камбанен звън и песните край елхата.“- с тези думи водещите Берен и Златка поставиха началото на празничното тържество.
С грейнали като звезди очички, учениците пяха зимни песнички, завладяха импровизираната сцена с танците „Коледна ръченица“, „Хайде всички за ръчица да играем ръченица“ и изпълниха на гайда „Коледна песен“. Освен традиционните за празника изпълнения, те представиха и модерни ритмични движения с танците „Коледна въртележка“, „Джуджетата и снежинките“ и „Снежинки“. А със стиховете, посветени на Коледа и на най-скъпия за празника гост – Дядо Коледа, развълнуваха присъстващите и ги потопиха във вълшебния коледен свят.
Не закъсняха и изненадите за талантливите йовковци. Под елхата бе чувалът с подаръци, които директорът на училището – госпожа Людмила Чаушева, подари на всяко дете. Тя пожела коледната магия да завладее всички и всеки от нас да почувства топлината на празника. Всички да посрещат с вяра, надежда и любов Новата година и да бъде тя много по-добра и успешна за целия български народ.