Милко Багдасаров отстъпва мястото си в общинския съвет на Костантина Карабоюкова

Водещи, Политика

За първи път в историята на общинските съвети в Кърджали водач на листа и лидер на партия отстъпи мястото си на кандидат, който бе изместен заради преференциален вот.

Милко Багдасаров от БПС, който е първи в листата и влиза в новия общински съвет,  отстъпва мястото си на Костантина Карабоюкова,  която беше кандидатът на партията за кмет на община Кърджали и втора в листата. От втора позиция тя остана на четвърто място. Преференциите наредиха на второ място Теодора Каракостова, която беше трета и на трето място Есен Устренска, която беше на 5-та позиция.

Багдасаров излезе с емоционален пост във Фейсбук:

„Вярвам силно в думите. Вярвам, че изказаната дума има силата на договор, на клетва, на защита и молба. Впуснах се в предизборната кампания с ясното съзнание, че на ход са младите – подкрепям ги, разчитам на тях, обичам ги. Те са до мен и аз съм до тях. Не желая да коментирам изборни резултати и защо се стигна до тях, това са моменти на анализ, който в БСП -Кърджали ще си направим. Искам да благодаря на младите хора, които се включиха в надпреварата, повечето от тях за първи път, да ги аплодирам за ентусиазма, желанието, напористата енергия, за идеализма. Уважавам дълбоко напредъка, който младите хора символизират, честността и наивитета, с който се втурват, преди да мислят, да защитават позицията си. Ние направихме една различна кампания, една младежка кампания, една положителна кампания. Те я направиха, аз ги подкрепих. И им обещах още в началото, че ще бъда до тях.

Днес е моментът да застана действително зад думите си с дела. И да дам път на бъдещето, на младите. Тити е в БСП от толкова много години и я чувствам като мое дете. Тя пое на плещите си тежкия ангажимент да се кандидатира за кмет на Кърджали. Тази отговорност не е за всеки – трябва да си много силен и да имаш доверие на сплотения си екип, за да го направиш. Тити заслужава да бъде лицето на младите хора, на младите майки, на избралите Кърджали млади професионалисти. Заслужава да бъде това лице в Общинския съвет. И не е героизъм от моя страна да застана на тази позиция, а дълг на ментор, учител, баща. Тя е успешен лидер, естествен продължител на идеите на партията сред младите хора. Защото нашата партия заслужава бъдеще, а управлението на Кърджали изисква млади можещи хора.

Колкото до мен, винаги намирам начин да помагам с опита и познанията си. Ако Тити и останалите млади в БСП имат нужда от помощ по пътя към израстването, до тях и с тях съм. Успех, младежи! Спазвайте дадената дума, има смисъл!“

Това написа във Фейсбук страницата си лидерът на БСП в Кърджали Милко Багдасаров.