Учениците от ПГОД „Евридика“ отбелязаха Европейския ден на спорта в училище

Учениците от Професионална гимназия по облекло и дизайн ,,Евридика“ участваха в различни спортни дейности по случай Европейския ден на спорта в училище. В последната седмица на септември гимназистите показаха завидни умения в рециклирането на различни отпадъчни материали, които намериха място в зелената екокласна стая в двора на училището. Организирани бяха и различни спртни състезания, някои от които свързани с разделното събиране.
Европейският ден на спорта в училище е една от най-масовите кампании, целяща повишаване на нивото на физическа активност у децата. За девета поредна година учебните заведения от цялата страна се включват и по този начин  демонстрират нуждата oт повече движение в ежедневието на учениците.
Всяка година, сдружение BG Бъди активен, добавя допълнителна стойност на кампанията, чрез задаване на допълнителни теми за ангажиране на децата, чрез отправяне на устойчиво послание с дългосрочната програма. Тази година специалната тема е  организирането на ЧИСТО събитие част от семейството Събития #БезОтпадъци.