Партиите в Кърджали се споразумяха за състава на ОИК, председателят ще е от ДПС

Представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-то Народно събрание се споразумяха за състава на ОИК-Кърджали на консултациите, проведени днес при кмета на общината доц. д-р инж. Хасан Азис.

Представители на шест партии и коалиции участваха в срещата за определяне на състава и броя на членовете на Общинска избирателна комисия за произвеждане на избори за общински съветници , кметове на общини и кметства на  29  октомври 2023г.

Броят на членовете на ОИК ще бъде от 13 души. Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие председателят на комисията да бъде от  ПП „ДПС“. Заместник председателите ще бъдат 4 – от  Коалиция “ГЕРБ – СДС“,  ПП „Възраждане“ , Коалиция  “ БСП за България“ и ПП „ИТН“. Секретарят ще бъде от Коалиция „ПП – ДБ Обединение“. Освен  представител в ръководството  на ОИК, ПП “ГЕРБ“ ще има 3 членове,  Коалиция „ПП-ДБ  Обединение“ – 2, ПП “Възраждане“ и ПП „ДПС“ – по един.

Участниците представиха поименни предложения. Общинска администрация ще изпрати протокола и предложенията  в ЦИК, която ще назначи до 8 септември 2023 г. състава на ОИК-Кърджали.