6,43% е избирателната активност в област Кърджали към 11 часа

До 11 часа в област Кърджали са гласували общо 16 864, което в процентно отношение е  6,43% избирателна активност., съобщи председателят на РИК Павел Гатев.

В община Ардино са избирателната активност е 4,95%, в Джебел – 8,55%, в Кирково – 3,09 на сто, в Крумовград – 9,18 на сто, В Черноочене – 7,18%, в Момчилград – 8,05% и в община Кърджали – 6,07 на сто избирателна активност, допълни Гатев.

Проблем има само с една машина в – 38 СИК, която се намира в СУ „Владимир Димитров – Майстора“.  От Районната избирателна комисия са съставили протокол. Чака се решение на ЦИК и в тази секция ще бъде прекратено гласуването с машина.

От останалите 8 машини, които в началото на изборния ден имаше проблеми, всички вече са изправни.

Изчистен е и проблемът с липсващи членове на СИК, които са в ръководството на комисиите. На тяхно място се назначават редови членове с тяхно съгласие, така че да може комисията да работи, каза още Павел Гатев.

До 11 часа има подадена 1 жалба – от Лятиф Расим от общинския щаб на ДПС.  Става въпрос за член на комисия, който е бил в списък на определена партия, но в последствие се оказва, че липсва в списъците. Едва лис тава въпрос за умишлени действия, коментира председателят на РИК. Комисията ще заседава и ще излезе с решение по тази жалба, посочи Гатев.