100 ученици със 100 дигитализирани творби на Чукич преминаха през центъра на Кърджали

Водещи, Култура

100 младежи със 100 дигитализирани графики в ръце от Владимир Чукич, преминаха разстоянието от градския площад по централната пешеходна улица на Кърджали, достигайки до сградата на общината. Флаш изложбата е финална акция по проекта „Дигитални трансформации”, реализиран от РБ „Никола Йонков Вапцаров“, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Събраните в колекция пана вече са собственост на Община Кърджали. Идеята е те да бъдат достъпни до повече хора, популяризирайки по този начин и творчеството на местни творци като Владимир Чукич.

Заместник-кметът на Кърджали инж. Катя Митовска благодари от името на кмета на общината за дарената колекция.
„Искам да ви благодаря, да ви уверя, че всичко, което сте направили, се оценя от ръководството на общината. Ще бъдем до вас, ще помагаме с каквото е необходимо. Това, което сте направили е огромен труд, но това е и нещо, което остава след нас.“, изтъкна инж. Митовска.

Това, което сътвориха учениците, действително е много трудоемко. Но по-важното е, че това се случва не къде да е, а в библиотеката., каза директорът на РБ „Никола Йонков Вапцаров“ Елисавета Кехайова. Мисля, че днешната флаш изложба се превърна в истински празник на града., допълни Кехайова.

„Наши ученици участват вече във втори проект на библиотеката. Радостно е, че отваряме един други врати пред тях.“, каза директорът на ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” Антоанета Сендова. Тя сподели още, че благодарение на участието на учениците по проекти на библиотеката, голяма част от тях вече ходят с интерес в културната институция. „Видяха, че там се случват интересни неща, не е просто да си вземеш книга“, посочи Сендова.

Освен ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”, партньори на РБ „Никола Йонков Вапцаров“ по проекта са още СУ „Владимир Димитров – Майстора”,Община Кърджали, Галерия „Дар” и технологичната софтуерната компания Netmania It Ltd, Клон Кърджали.

Галина Кючукова, Арда нюз