Централният лъч на ДПС посети Елмалъ баба текке

Представители на централния предизборен лъч на ДПС, начело с лидера на партията и водач на листата за Кърджали Мустафа Карадайъ, посетиха религиозния комплекс „Елмалъ баба текке“ край момчилградското село Биволяне.

Тук бяха още заместник-председателят на ДПС и кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис, евродепутатът Хатидже Алиева – Вели, кандидат-депутатите Юсеин Ахмед и Илкнур Кязим. Посещението съвпадна с големия празник Невруз, с който от древни времена се отбелязва пролетното равноденствие. Гостите разгледаха джамията, библиотеката и тюрбето, което няма аналог в България. Местният духовник Ахмед деде разказа как е бил създаден и как се е развивал през годините религиозния комплекс. Припомни, че през 2011 година е извършен основен ремонт на сградите, а за официалното откриване на обновения комплекс е дошъл лично почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Архитектурата на всяко място, независимо от епохата, е културно наследство за целия свят“, заяви Мустафа Карадайъ. Той разговаря с жителите на Биволяне и околните села, които го увериха, че стоят твърдо зад ДПС и на 2 април ще гласуват с № 13 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!