ДПС-Черноочене с 12 номинации за Кърджалийската партийна листа

Разширеното заседание на Общински съвет на Движението за права и свободи в Черноочене номинира 12 кандидатури за народни представители за партийната листа в 9-ти Многомандатен избирателен район в Кърджали за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2-ри април.
Поименно те са Ахмед Доган – почетен председател на ДПС, Мустафа Карадайъ -председател на партията, Хасан Азис, Ресми Мурад, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шевкет, Павлин Кръстев, Бедрие Газиюмер, Айдън Осман, Ферхад Ферхад и Елван Гюркаш.
Бедрие Газиюмер припомни правилата, процедурите и критериите за номиниране на кандидати за народни представители от листата на ДПС. Тя подчерта, че основният критерий по който са подбрани те са да бъдат избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и на либерализма.
На заседанието присъстваха областният лидер на ДПС-Кърджали Ресми Мурад, общинският председател на партията Бедрие Газиюмер, Кметът на Община Черноочене Айдън Осман, народните представители от кърджалийската листа в 48-мото народно събрание, също ръководствата на Младежкото ДПС, Женското дружество, кметове на населени места и общински съветници, избрани от листата на ДПС.
В своето изказване областният лидер на ДПС Ресми Мурад и Кметът на Община Черноочене Айдън Осман отбелязаха, че очакват максимална мобилизация на местните структури на предстоящите предсрочни парламентарни избори в началото на април.
Ресми Мурад посочи, че през годините чернооченската организация на ДПС винаги е била пример за добра работа и постигане на максимални резултати. Даде висока оценка за работата на народните представители от Кърджалийската листа на партията в 48-мото народно събрание
В област Кърджали се провеждат още 6 разширени събрания на общинските съвети на ДПС.
Исмет ИСМАИЛ