Ще се изгражда нов мост над река Арда при село Китница

Общество

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан и екипът му проведоха първа за годината традиционна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места в общината. Инж. Изет Шабан поздрави кметовете и им пожела много здраве, ползотворна и успешна година.

„На 2 април ще се проведат извънредните парламентарни избори. През последните няколко години България е в много сериозна политическа криза, освен другите кризи. Нямаме бюджет. Ще трябва да чакаме бюджета да се приеме за тази година и в най-добри перспективи се очаква да бъде приет през юни. И дотогава ние трябва да работим“, заяви инж. Изет Шабан.

След проведен разговор с Министъра на регионалното развитие и благоустройството, кметът инж. Изет Шабан съобщи за получено писмо от инж. Венцислав Ангелов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ в което уверява, че се предвижда трайно разрешаване на проблема с мостовото съоръжение над река Арда при с. Китница чрез изграждане на нов мост, както и за реконструкция и рехабилитация на третокласния републикански път Кобиляне – Брезен – Боровица – Сполука, с обща дължина 22,5 км. Проектът за основен ремонт, включително и изграждане на нов мост, е предложен за включване в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2023 г. „Ние трябва да имаме стабилен и съвременен мост. Надяваме се през тази година да има проектиране, а през 2024 г. да има финансиране за изграждането на новия мост.

По време на срещата секретарят на Общината инж. Кемал Алиев представи информация  във връзка с организацията на предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 2 април. Той даде указания на кметовете да огледат изборните помещения и кабините за гласуване. Посочи, че на интернет страницата на община Ардино ще се публикува всяка важна информация, свързана с предстоящия вот.

Гюнер ШЮКРИ