Караянчева в Кирково: Правителството на промяната остави хората без дърва и допусна цената им да скочи двойно

Водещи, Местни избори

Правителството на ПП не подсигури дърва за местното население и допусна цената на суровината за огрев да скочи двойно, коментира водачът на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева в отговор на тревогите на кирковчани в навечерието на зимата. На Фестивала на плодородието – превърнал се в емблема на пограничната община, тя се срещна със стотици хора, събрали се на площада да празнуват, но и притеснени за високите цени на хляба и топлото.„Продължаваме промяната“ и вицепремиерът Нинова, с квотен ресор земеделие, са пряко отговорни за кризата с дървата – заети с разчистването на кадри и масови партийни назначения в сектора те допуснаха цената на кубик дърва да скочи от 80 лева при правителството на ГЕРБ на 150-180 лева при кабинета Петков.

Същото е при пелетите – от 400 лв на 900 лв за тон. Съгласна съм, че не е нормално хората, живеещи в планински и полупланински райони, да плащат по 200 лв. за кубик дърва. Но кой ни докара дотук?! Политиците, които сега говорят за енергийна независимост и насърчаване на алтернативното отопление. Същите, които не организираха навреме търговете за добив на дървесина, без да се съобразят с отоплителния сезон, не позволиха на хората да режат дървесина в земеделските си земи и не осигуриха нито компенсации на стопаните, нито редовни доставки на дърва. Сега складовете на горските стопанства са празни, а хората на село – в паника. За жалост ескалацията на цените при енергоносителите не им оставя никакъв избор“, заключи Караянчева.

Тя се включи във Фестивала на плодородието в Кирково след завръщането си от връх Каймакчалан, където български политици, патриоти и военни се поклониха пред паметта на героите, оставили костите си на бойното поле в едно от най-жестоките сражения през Първата световна война. Нека е благодатна есента, и астрономическата, и в политически план, за да прогоним хаоса и да си подредим къщата, пожела водачката на листата на ПП  ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!