Джемал Али, 7-ми в листата на ГЕРБ: Постоянната величина – нито политик, нито политикан

Без категория, Политика

Джемал Али е роден в село Паничково, област Кърджали. От детските си години е запазил много щастливи спомени с безкрайни сини лета и тичане след футболната топка. Е, сигурно е имало и недоимък, сигурно е имало и тежка работа, но паметта услужливо ги е потопила. Защото Джемал, или Джими, както го наричат близките му, е най-вече човек, изпълнен с ведър оптимизъм и искрена любов към родното място.

След като завършил основното си образование, дошло време да определи с какво ще се занимава в бъдеще. И след дълги семейни съвети, колкото и да му било притеснено да тръгне сам по широкия свят в тази толкова крехка възраст, Джемал стегнал багажа и заминал за Техникума по горско стопанство във Велинград. Не крие, че в началото го боляла душата – за семейството, за приятелите, за вкъщи. Учениците живеели на квартири, защото по това време общежитието било закрито. Трябвало много бързо да се научат да се справят с всичко сами. Постепенно намерил нови приятели, съученици от Кърджалийско, и полека-лека свикнал. Сега твърди, че преживяването го подготвило за казармата. След самотата и трудностите от първите дни в техникума, тази нова промяна не дошла за него като шок, както при повечето останали момчета навремето.

На въпрос колко време е изкарал в казармата, Джемал отговаря светкавично – 2 години, 2 месеца и 18 дни. Явно ги е броил. Но и за този период намира да каже нещо хубаво. Бил в Строителни войски, разквартируван в София. Работели по израстващата тогава гора от жилищни блокове в Младост 2 и 3, които сега са от скъпите квартали в столицата. Благодарение на безплатния труд на Джемал и хиляди момчета като него.

Броени месеци след уволнението, през 1981 г. Джемал постъпва в Горско стопанство Кърджали. Оттогава до ден днешен не е сменил работата си. Толкова неща се промениха, името на стопанството се промени, само аз оставам постоянна величина, смее се той. Покрай работата срещнал съпругата си Назмие. Твърди, че обича всичко, свързано с гората – залесяването, отглеждането на младите фиданки, дърводобива. Гордее се, че в Кърджалийско почти няма незаконна сеч. Местни нарушители няма, отсича той. Ние си тачим гората. Има две дъщери, две внучки и един внук. Едната му дъщеря живее в Асеновградско, но другата си е при него – в Паничково.

Джемал се интересува от политиката отдавна. Още през 90-те е бил делегат от региона на VI-а национална конференция на СДС. От 2009 г. е в ГЕРБ. Но бърза да уточни: не съм политик. След кратка пауза добавя: не съм и политикан. Просто човек, който иска да помага и да подкрепя добрите идеи.

Какво каза Джемал при откриването на кампанията на ГЕРБ-Кърджали за 47-то Народно събрание  можете да видите тук.

Ако искате да гласувате за Джемал Али, можете да го направите като отбележите листата на ГЕРБ с номер 32 в бюлетината и с преференция 107.

Купуването и продаването на гласове е престъплание!