Веселина Юрукова, осма в листата на ГЕРБ: Магията на здравия разум

Политика

С любов към децата в малкия град

Веселина Юрукова е от хората, които са научили още в най-ранна възраст как едно некадърно правителство може да съсипе мечтите ти. Като дете пътят в живота ѝ изглежда като нарисуван. Родена с талант за пиано, тя работи упорито, печели национални музикални конкурси и всички са убедени, че бъдещето ѝ принадлежи на сцената. Семейството ѝ я подкрепя изцяло. Взимат решение да се преместят в Пловдив, за да може Веселина да учи в Музикалното училище. Но идва Жан Виденовата зима и хиперинфлацията стопява всичките им спестявания. Вместо в Музикалното, Веселина отива в Езиковата в родния Кърджали и пианото постепенно остава на заден план. По-късно все пак ще отиде в Пловдив, за да завърши бизнес администрация.

С годините момичето, така жестоко попарено от лошата политика, започва да се интересува все повече от възможностите да се занимава с добра политика. Преди 12 години влиза в ГЕРБ. Оглавява младежката организация в Кърджали. Работи като сътрудник на трима български евродепутати – Томислав Дончев, Моника Панайотова и Андрей Новаков. А през 2017 г. е поканена да се присъедини към Института за дясна политика, който злите усти наричат „резервната скамейка“ на ГЕРБ. В момента се готви да защити втора магистърска степен по политология към Софийския университет.

Веселина открива призванието си в работата с уязвими и понякога пренебрегвани от системата млади хора. Особено се гордее с проектите си по превенция на зависимости. Вярва, че ако на младежите им се осигури възможност за пълноценно прекарване на свободното време чрез достъп до култура и спорт, това намалява опасността да посегнат към наркотиците или алкохола. Един такъв проект е театралната постановка на пиесата „Предградие“ на Ерик Богосян. Събрахме трупа аматьори, които пред очите ни израснаха до истински актьори, споделя Веселина. Постановката се играе два пъти пред препълнена зала в Кърджалийския театър. Друг повод за гордост е инициативата „Рисуване и фреш“. Пригажда я за деца от варианта за възрастни „Рисуване и вино“. Младите хора в Кърджали имат малко достъп до култура и бяха привлечени от идеята, разказва Веси. Самата тя живее изцяло според принципите, които проповядва пред тийнейджърите. Освен че продължава да свири на пиано за свое удоволствие или за приятелите си, тя обича да рисува и го прави добре. Спортът също е неизменна част и от нейния живот.

Веси обича филмовата поредица за Хари Потър, но в реалния живот в магии не вярва. Затова разумно беше една от първите, които се ваксинираха против ковид при отварянето на зелените коридори. Кредото ѝе: Не голата надежда, а доброто планиране и добрата работа могат да ни помогнат да постигнем целите си.

Какво каза Веселина при откриването на кампанията на ГЕРБ-Кърджали за 47-то Народно събрание  можете да видите тук.

Ако искате да гласувате за Веселина Юрукова, можете да го направите като отбележите листата на ГЕРБ с номер 32 в бюлетината и с преференция 108.

Купуването и продаването на гласове е престъплание!