Инж. Азис към жители на кв. „Байкал“: Не позволявайте да се политизира темата за изменението на ОУП

Водещи, Общество

Нито един от жителите на кв.“Байкал“, които недоволстват в социалните медии и местната преса от уж предстоящо“ презастрояване“ на квартала не присъства на организираната от община Кърджали среща днес. На нея беше представен проектът  за изменението на ОУП на УПИ XVII-253, кв.46по плана на кв.“Байкал“.Общината е заявила само намерение за изменение на ОУП за „Байкал“, общественото обсъждане  е насрочено за 30 юни т.г. Идеята на общината е  да се оформят  двете страни на главните улици в Кърджали, в т.ч.. кварталите и парцелите, които се намират по протежението на бул. „Беломорски“ и са заключени между булеварда и първата успоредна улица, да получат устройствена зона Централна, със съответните показатели на застрояване.

На срещата днес присъстваха  заместник кметовете инж.Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, главният архитект на общината Делян Запартов, както и жители на квартала, които имат къщи на първа линия на бул.“Беломорски“ и настояват за приемане на измененията в ОУП.

Ако измененията се приемат, по протежението на булеварда ще могат да се изградят жилищни блокове до 5 етажа, които ще се превърнат в естествен буфер срещу шума и праха на живеещите на втора , трета линия. „По бул.“Беломорски“ минава целия автомобилен поток за прохода „Маказа“ и очаквам жителите на „Байкал“ да поставят този проблем. Тогава аз ще протестирам заедно с тях с настояване за изграждане на околовръстен път“,каза кметът на общината д-р инж.Хасан Азис.

„Ако жителите на „Байкал“ имаха въпроси, които искат да бъдат решени в тяхна полза, част от тях трябваше да бъдат на тази маса. Въпроси, касаещи града и неговите жители, се решават на маса, не на улицата“, коментира кметът , визирайки насрочения за утре протест от инициативен комитет. „Явно жителите на „Байкал“ не искат отговори. Не позволявайте темата да се политизира“, призова  той. Д-р инж.Азис приема случващото се за политическа акция. От недоволството на хората в предизборната си кампания  вече се възползваха  удобно няколко партии.“Ние като общинско ръководство създадохме необходимите предпоставки за конструктивен диалог, условия за запознаване с намеренията на общината, но явно някои хора не искат отговори, а търсят нещо друго“, коментира кметът.

One thought on “Инж. Азис към жители на кв. „Байкал“: Не позволявайте да се политизира темата за изменението на ОУП

  • Кърджали се превърна в бетониран град. Кооперация до кооперация без необходимата необходимото разстояние и зеленина между тях. От апартаментите се гледат съседите помежду си. А защо толкова много коли има по улиците при положение, че във всяка кооперация има гаражи? Защото те се пълнят с вода и там се инсталират помпи, които когато водата достигне определена височина се включват… Подпочвени води има не само в центъра, а и в Байкал. Кърджали от зелен град в миналото с много дървета се превърна в бетонен град с безразборно изградени кооперации.

Comments are closed.