Районна прокуратура – Кърджали наблюдава досъдебно производство за незаконно превеждане през ГКПП – Маказа на сирийски гражданин

Криминале

Районна прокуратура – Кърджали – Териториално отделение – Момчилград наблюдава досъдебно производство за незаконно превеждане през границата на страната – от Гърция в България, на сирийски гражданин, без разрешение на надлежните органи на властта, като за целта е използвано моторно превозно средство  – престъпление по чл. 280 ал. 2 т. 3 и 4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 4 юни 2021 г., около 9 часа, на ГКПП – Маказа, обл. Кърджали, на влизане от Гърция в България,пристигнал микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от К.О., на 42 г., румънски гражданин.  При извършена проверка, гранични служители при ГПУ – Момчилград  установили, че в специално пригоден тайник, в задната част на колата, бил укрит сирийски гражданин, на 26 г. Той нямал разрешение за влизане в България.  Автомобилът е пътувал в посока към Румъния.

Предстои румънският гражданин К.О. да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст от Наказателния кодекс и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 4 юни 2021 г., за незаконното влизане през границата на страната е повдигнато обвинение на сирийския гражданин по чл. 279 ал. 1 от НК.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали – Териториално отделение – Момчилград се извършват активни действия по разследването.

 

4 юни 2021 г.

 

Вашият коментар