В Кърджали стартира изграждането на голям ритейл парк

Икономика

Известни брандове вече са заявили интерес към комплекса

Пловдивски капитали предвидливо се насочват към трасето Кърджали – Маказа, пише TrafficNews. Наскоро бе изградена бензиностанция край Кирково, в проектна готовност е хотелски комплекс в отсечката към граничния пункт.

Сега в Кърджали предстои старт на най-голямата инвестиция – ритейл парк, който ще бъде изграден на улица „Първи май“. Голямата търговска зона се намира на  изхода на Кърджали в посока Момчилград и Маказа, разкри пред наш репортер инвеститорът. 6 200 000 евро ще бъдат разходвани само в строителството на търговския комплекс, а магазините на известни български и европейски брандове, които ще бъдат позиционирани на атрактивното място по пътя към ГКПП „Маказа-Нимфея“, ще инвестират още около 3 милиона евро.

„Наши равнопоставени партньори са кърджалийска компания, която е извършила сериозно маркетингово проучване. 70 на сто от местното население отчита, че един от големите дефицити на града е липсата на голям търговски обект. Кърджалийци пазаруват в Хасково, Пловдив и дори в Одрин, където ги привличат ритейл паркове, молове, „капалъ чаршии“ и други търговски обекти. Отделно от това, че ще сбъднем една дълголетна мечта на местните хора, разчитаме и на огромния трафик към Гърция и в обратна посока“, пояснява инвеститорът.

В инвестиционното намерение до Община Кърджали е посочено, че ще се реализира изграждането на модерен, функционален и екологичен търговски парк, като ще бъдат облагородени и околните площи, за да добие този район на Кърджали модерен облик. Ниското и средно застрояване за търговска, производствена и складова дейност ще бъде върху площ от 15 000 кв. метра.

Посетителите ще могат да ползват достатъчен брой паркоместа. „Проектът ни е готов. Стартирали сме процедурата, необходима за първата копка и реалното строителство. Целта ни е по-скоро да отворим и известни брандове да развият дейност в Кърджали, сред тях са много известни марки, в това число и една много популярна световна, която досега няма обект в България“, допълва инвеститорът. По думите му 150 души от града и региона ще могат да работят тук.