88% от данъчните декларациите в офис на НАП в Кърджали са подадени онлайн

Водещи, Икономика

Успешно приключи данъчна кампания за физическите лица, отчитат от офиса на НАП в Кърджали. 7 703 данъчни декларации от граждани са подадени до 5 май, когато изтече срокът за деклариране на доходи от физическите лица.
6 793 бр. или 88 % от формулярите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис, сочат данни на местната приходна агенция От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален POS) и чрез физическите POS терминали, в офисите на НАП в цялата страна са платени над 100 млн. лв. без такси.
От приходната агенция съобщават още, че преобладаващата част (над 70%) от гражданите са използвали предварително попълнените декларации за доходите, които НАП предложи за втори път тази година, като средното време за попълване на формуляра е било под 10 минути, сочи статистиката на приходната агенция.
„За поредна година отчитаме много успешна данъчна кампания. Благодаря на колегите в офиса за усилията и отлично свършената работа. Оценяваме добросъвестното отношение на гражданите, които спазиха законовите изисквания в срок. Продължаваме с развитието на електронните услуги, за да продължим да улесняваме данъкоплатците“, каза директорът на офиса в Кърджали г-жа Елван Гюркаш.