В ПГОД „Евридика“ отбелязаха Международния ден за безопасен интернет

За поредна година в ПГОД „Евридика“ отбелязаха Международния ден за безопасен интернет – 9 февруари. Гимназията се включи в инициативата като част от дните за Дигитална медийна грамотност.
В тази връзка бяха проведени часoвe с учениците, в които те научиха как да разпознават фалшиви новини, как да проверяват, за да са сигурни, че търсената информация е достоверна. Чрез презентации в сайта www. safenet. бg. възпитаниците на Професионалната гимназия по облекло и дизайн научиха още какво е нетикет- правила за поведение в интернет, които те трябва да спазват.
В рамките на инициативата гимназистите се включиха в разнообразни дейности: ползи и вреди от интернет, за какво използват интернет, как да разпознаят фалшива информация, кибер полиция, търсачки за деца, кибер тормоз, нетикет, защита на личните данни и правила за безопасен интернет.
Международният ден за безопасен интернет се провежда през месец февруари всяка година и има за цел да насърчи безопасното и отговорно използване на онлайн технологиите и мобилните устройства от децата и младите хора по цял свят. Започнал като европейска инициатива, през последните години Денят за безопасен интернет се отбелязва в цял свят.