Чанев: Твърденията, че лошата държава не помага на добрата община, са мит

Политика

„Твърденията, че лошата държава не помага на добрата община, са мит“, заяви областният управител Никола Чанев по време на брифинг, на който отчете дейността си за последната година. По думите му в този период с постановления на министерски съвет на община Кърджали са отпуснати 8 милиона лева. Според Чанев въпреки това основни проблеми като уличното осветление на Кърджали все още стоят нерешени. Областният управител атакува общината и заради мудността й с прехвърлянето на парцела за новата спортна зала, за която бяха издействани средства от Министерство на младежта и спорта. Чанев посочи още, че общината има негативното отношение към бъдещата индустриална зона в района на затвореното преди 40 години летище на Кърджали. До дни щял да бъде избран изпълнител на проекта, а към района вече имало проявен интерес от български инвеститор. До друг спорен казус – парк „Простор“, Чанев посочи, че окръжната прокуратура в Кърджали е внесла жалба и оспорва изцяло като незаконосъобразно парцелирането на парк „Простор“.
„Имаме писмо от Окръжна прокуратура, до която бе подаден сигнал от Областна администрация за незаконосъобразни действия от страна на Община Кърджали за парцелиране на парк „Простор“. Тя е разгледала казуса и е внесла в съда жалба срещу заповедта на кмета”, заяви Чанев. Той коментира и случая с досъдебното производство за злоупотреби с бюджетни средства.
„Недопустимо да се случва злоупотреба с общински средства в такива размери. Това е още едно онагледяване на липсата на контрол в общината. Единствената достойна постъпка в този момент на общинския кмет е да подаде своята оставка“, заяви Никола Чанев.