Кърджалиец задържан при опит за разпространение на фалшива валута

Една жена и трима мъже са задържани при опит да обменят фалшива валута, съобщи Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи. При обиските на домашните им адреси са намерени фалшиви банкноти и малки количества наркотици.
Полицията в Казанлък е реагирала на сигнал, получен от служител в банков клон в града. В банковия клон в Казанлък 27-годишна жена от Димитровград с фалшива лична карта се е опитала да обмени 1000 швейцарски франка. При сигнала, подаден от банката в полицейското управление в Казанлък, са предприети незабавни действия. Жената е задържана, установени са и нейните връзки извън банката, които са били Трима криминално проявени. В Казанлък са задържани по случая Станимир Алексиев от Кърджали, 29-годишен, регистриран за наркотрафик, Вълчо Вълчев 43-годишен от Димитровград, регистриран за кражби, незаконно притежаване на оръжие и като член на организирана престъпна група и Росен Данчев, 27-годишен, от Димитровград, който има присъда за нанасяне на средна телесна повреда и присъда за управление на МПС след употреба на алкохол. Процесуално-следствените действия продължават и в момента. На домашните адреси на задържаните в Димитровград и Кърджали са намерени 36 банкноти с номинал хиляда швейцарски франка, малки количества амфетамин, една стоеврова фалшива банкнота и една 50-еврова фалшива банкнота.

Вътрешният министър Цветан Цветанов благодари за бдителността на банковия служител в Казанлък. „Благодарение на помощта и реакцията на служителя на банката, което е предотвратено по-нататъшното разпространение на фалшива валута в банковата и търговската мрежа”, каза Цветан Цветанов.