Паисиевци организираха благотворителен базар

Общество

Поредните дарители за  традиционната  Великденската кампания на Екип 254     „ От хората – за хората – 2019“  направиха своя благотворителен  жест в ОС на БЧК- Кърджали. Те са по-специални, защото са Деца!

По инициатива на Северина Вълчева – преподавател в СУ „ Отец Паисий“ седмокласниците от училището, с подкрепата на своите родители, организираха седмичен благотворителен базар. Ученици и преподаватели от 9 до 15 април консумираха с желание домашно приготвени закуски и лакомства и се включиха според възможностите си в благородната проява, чийто резултат надхвърли очакванията и на самите организатори.

Днес те внесоха в касата на ОС на БЧК  сумата от 877,71 лева, с които ще бъдат закупени трайни хранителни продукти и в навечерието на светлите християнски празници ще бъдат подкрепени 110 самотни възрастни хора и деца в риск от картотеката на доброволния Екип 254.

ОС на БЧК благодари на директора на СУ „ Отец Паисий“ – Златко Атанасов, на инициаторката – Северина Вълчева, на класните ръководители и родителите на учениците от седмите класове за прекрасната инициатива и за реално проявената съпричастност към хората, които се нуждаят от подкрепа.