Версията на привлечения като обвиняем Местан за катастрофата

Водещи, Криминале

„Покрусен съм, страдам дълбоко. Изразявам съболезнование за починалото бебе“. Това заяви Лютви Местан на излизане от прокуратурата, където беше призован, за да бъде привлечен като обвиняем по случая с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Лидерът на ДОСТ призова „органите на реда безпристрастно и обективно да извършат всички процесуални действия, да разпитат всички свидетели, надявам се не избирателно и тогава може да се постави въпроса за вината и отговорността“.
Лютви Местан разказа и своята версия за катастрофата. Според думите му преди да навлезе в кръстовището, на което стана инцидента, е подал ляв мигач и е спрял на знака стоп.
„Видях, че няма кола нито от ляво, нито от дясно. Навлезнах в дясното платно по посока Кърджали, което се явява ляво на отсрещния водач. Нека не ви подвежда месторазположението на автомобила ми. Ударът беше челен, а мога да бъда ударен челно само ако вече съм заел позиция в дясното платно“, каза политикът. Той допълни, че не може да каже защо другия водач е навлязъл в неговото платно. Местан отказа да коментира скоростта, с която се е движела другата кола.
„Позволих си да коментирам този детайл, защото той формира обществено мнение, че съм изкочил, че съм застанал напреки. Ако беше така ударът щеше да бъде отляво“, заяви Местан.