Златното ни момиче в борбата Айча Халибрям с бронз от Бургас

Водещи, Спорт

Златното ни момиче в борбата Айча Халибрям се окичи с бронзов медал на заключителното състезание за годината в Държавния личен отборен шампионат за момичета, което се проведе в Бургас. Нашата състезателка завоюва третото място в изключително силна конкуренция. Айчя се състезава в по ниска категория-до 66 кг, което също се отрази на представянето й. Другата наша състезателка Сонгюл Мехмед загуби малкия финал в категория до 50 кг  и завърши пета.

Ще припомним, че Айча грабна злато в свободната борба при първо стъпване на тепиха в конкуренция на 178 момичета. Състезателката на Спортния клуб по борба в Кърджали Айча Сунай Халибрям взе златен медал в най-тежката категория до 70 кг.на държавното лично първенство по свободна борба, което се проведе в Горна Оряховица. Любопитното е, че Айча бе тренирала само от два месеца, но грабна и купата за най-технична състезателка при първо участие на републиканско състезание. Съдиите я лишиха от купата за най-резултатна. До този момент Айча е тренирала футбол и е изграден боец, което накара треньорът на клуба да я включи в състава за държавното лично първенство за момичета.

Айча е първата златна медалистка на Кърджали при момичетата. Миналата година имахме шампионка при кадетките. „Всяка година вземаме медали. Хората не могат да повярват, че с тренировки в мазето на кметството в Опълченци можем да печелим титли, каза треньорът Аталай Сюлеман. Той посочи, че в момента в клуба тренират шест момичета.

„ Момичетата са много трудолюбиви и перспективни. Нужна е малко помощ от община и общественост ,за да имаме още медали в свободната борба, която е традиционен спорт за Източните Родопи“, каза още Аталай Сюлейман.

Арда нюз