Малките волейболисти на СУ „П.Р. Славейков“ в топ 5 на света

Водещи, Спорт

Волейболистите на СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали (момчета VI –VIII клас) заеха 5-о място в класирането на проведеното световно ученическо първенство по волейбол за тази възраст в град Пореч (Хърватска). Те представиха достойно България и Кърджали.

Момчетата на Кърджали, водени от своя треньор Павел Митев, още в първия ден победиха Унгария, имаха две поредни загуби от Китай и Тайпе, а след това извоюваха чиста победа над домакините от Хърватска. Така, след драматични сблъсъци и себераздаване, представиха достойно България, Кърджали, волейболната школа на града и своето училище.

Попаднахме в много силна група. Китайците направо ни изненадаха със своя ръст, който е завиден за тази възрастАко бяхме в другата група може би щяхме да успеем да влезем в четворката на първенството. коментира преди дни за BGvolleyball.com директорът на училището и президент на ВК Арда Милко Багдасаров.

След церемонията по награждаването той написа в своя Фейсбук профил това:

„МОИТЕ МАЛКИ ШАМПИОНИ ПО ВОЛЕЙБОЛ В ТОП 5 НА СВЕТА!
Треньор Павел Митев а децата са: Мишо, Янко и Стаси от 8-ми клас, Гали и Енис от 7-ми клас и шестокласниците – Коцето, Криско, Адем, Марти, Алекс, Стоян и Камен!
Браво момчета! Гордея се с Вас!“

И Кърджали се гордее със своите малки волейболисти – 5-те в света!