Фатих Осман разказва приказката за съвременната Пепеляшка

Талантливия кърджалийски дизайнер представи визията си за сезона на баловете

„Съвременната Пепеляшка“ е най-новата колекция на най-младия български дизайнер Фатих Осман. Тя интерпретира една класическа история през призмата на модернизма. Ready to Wear е колекция от вечерни облекла с нотки на Haute Couture ‘a. Тоалетите символизират модерната принцеса, жената, която чупи всички клишета. Тя е дамата, която не се страхува да показва характер чрез избора на дрехите, които носи.

Талантливия български дизайнер се обръща към абитуриентките и тяхната специална вечер. Той предлага колекция от ефирни шифонени рокли, с изключително деликатни драперии, както и къси рокли, изпъстрени с ефектни бродерии и ръчно изработени мъниста.

Не  е забравена и класическата малка, черна рокля, която отново е актуална през сезона на баловете. Изчистен силует, изготвен изцяло от кадифе. Долната част се състои от пола на плохи, а горната част е декорирана с ръчно изработени ресни от метална мъниста, ушити плътно по роклята, по този начин идеално се допълва силуета на роклята.

Фатих Осман засне и специална модна фотосесия, с която демонстрира новите и актуални тенденции в навечерието на първа пролет.