Първа сватба в Кърджали за годината, инж.Хасан Азис венча малки хора с големи сърца

Водещи, Общество

Първата сватба за 2019 г. се състоя вчера в Кърджали в тържествената зала на Обредния дом. Кметът инж.Хасан Азис лично венча младоженците сем. Джафер. Необичайното бе , че Севджан и Месут Джафер са от малките хора на България. Севджан е активист на тяхната национална организация. Двамата са се запознали в родното село на Севджан-Лясково,община Черноочене, което Месут посетил няколко пъти по работа. Бащата на младоженката Нуртин е председател на организацията на инвалидите в община Черноочене.

Това е първата сватба за годината и първата, в която лично кметът инж.Хасан Азис венчава младоженци.  Организаторката на събитието Шенай Бекир, председател на Областната организация на Съюза на инвалидите в Кърджали, подчерта,че това е първото събитие за годината, посветено на тридесет годишния юбилей от създаването на Съюза на хората с увреждания в страната. „Това за нас е знаково събитие. Искаме цялата година да бъде изпълнена с празнични прояви. Очакваме от младото семейство още поводи за празненства  до края на  годината,“ подчерта Шенай Бекир.

Тя посочи,че голям принос в организацията на сватбеното тържество има Шенай Мехмедали. Тя осигурила за младоженците букет, чаши, шампанско, бонбони, пита, подаръци.

Безплатно сватбеното тържество бе видео и фотодокументирано от фирма „Видео R”.

Това е празничен ден, който посрещаме с вяра и надежда.От тук нататък вие ще вървите  ръка за ръка в нов живот. Това каза по време на сватбената церемония кмътът инж.Хасан Азис. Той изрази радостта на присъстващите от това, че младите хора са решили да създадат семейство. Брачните пръстени са знак на съюза между вас, образ на прегръдката. Той изрази увереност, че в основата на съвместния живот ще бъдат силата,честността и добротата. Пожела многобройна челяд и свято семейно огнище. Градоначалникът прикани родителите да предадат опита си на младото семейство. Поздрави кумовете и връчи брачното удостоверение на младоженците.

Арда нюз